Hamowanie wydzielania insuliny, istnieje w dwóch przypadkach, naturalnie kiedy mamy niski poziom cukru we krwi i antagonistycznie działa glukagon oraz przy cukrzycy 1 typu w/w była mowa o leptynie i grelinie Pharmacol Ther. 2008 May Ghrelin is a physiological regulator of insulin release in pancreatic islets and glucose homeostasis.
hmm A ja byłem przekonany że laktoza ma wyższy IG Czyli mimo i jest dwucukrem podnosi poziom cukru w takim samym tempie jak znacznie bardziej złożony ryż - ciekawe chyba rzeczywiście IG nie jest zbyt dokładny i miarodajny Może ma na to wpływ fakt iż do przerobienia laktozy potrzebny jest specjalny enzym - laktaza?? [...]
Nie chodzi tylko o to,żeby dostarczyć kalorii,lecz aby te kalorie były "zdrowe". Bułki robione są z mąki pszennej-ta szybko podnosi poziom cukru we krwi,co nie jest zazwyczaj pożądanym zjawiskiem. Wybieraj chleb żytni razowy. Jak mało kalorii to polej oliwą z oliwek lub posmaruj dobrej jakości masłem Zmieniony przez - Szprota94 w dniu [...]
[...] bakteriobójczych i przeciwzapalnych. Zresztą to zostało już dawno potwierdzone. Czosnek zapobiega chorobom wirusowym, grzybicznym i bakteryjnym. Obniża ciśnienie krwi, poziom cukru i trójglicerydów w osoczu, a także zmniejsza odkładanie się cholesterolu w naczyniach krwionośnych. Pomocny jest też w chorobach układu oddechowego, zwłaszcza [...]
[...] w 58% w glukoze Zasila watrobe ,skad mzoe byc pobrane tam gdzie potzrebne jest obecnie organizmowi->miesnie,mozg Bialko w procesie neoglukogenezy, skowertowane w glukzoe nie zasili tkanki tluszczowej, chyba ze sie wyjatkowo bardzo postarasz Bialko podnosi poziom cukru kilka h po spozyciu Acz u zdrowych ludzi sa to niskie wartosci
[...] o dużej zawartości kwasów omega3, sezamowego, z awokado. Zdrowe tłuszcze są szalenie ważne przy odchudzaniu, bo i sprzyjają produkcji hormonów i obniżają stany zapalne i wyrównują poziom cukru we krwi po posiłkach przeciwdziałając wysokiej insulinie - czyli nie wolno ich nadmiernie obniżać. Zmieniony przez - M-ka w dniu 2023-07-23 13:50:53
Mechanika spalania weglowodanow jest taka, ze mozesz zjesc 200g ryzu i po paru godzinach cukier we krwi spadnie do poziomu wyjsciowego. Mozesz tez jesc co kilkanascie minut bardzo mala porcje cukrow prostych przez te pare godzin i poziom cukru nadal bedzie rowny. Kwestia tylko czy czeste wyrzuty insuliny nie zaszkodza organizmowi. :]
ja mam taka zasade czym wiecej insuliny tym wieksza waga i wymiary Musisz zobaczyc sam po sobie czy dajesz rade z posiłkami i jak w ciagu dnia wyglada poziom cukru przed i po posiłkach Insuline krótka przstaje działac po 2 maks 3 posiłkach wiec apetyd damy rade kontrolowac przy dlugiej jestesmy non stop głodni czasem jak dam spora dawke insuliny [...]
[...] jako wiek po którym nasilać może się ryzyko chorób związanych z sercem. Podstawowe badania to: EKG, cholesterol - głównie ten zły cholesterol LDL i ten dobry HDL, ponadto poziom cukru, ciśnienie. Jeżeli te wyniki są w normie to można przyjąć, że jest dobrze, a tzw. ból serca może być spowodowany stresem, emocjami - np. przed wyjazdem za [...]
[...] jako wiek po którym nasilać może się ryzyko chorób związanych z sercem. Podstawowe badania to: EKG, cholesterol - głównie ten zły cholesterol LDL i ten dobry HDL, ponadto poziom cukru, ciśnienie. Jeżeli te wyniki są w normie to można przyjąć, że jest dobrze, a tzw. ból serca może być spowodowany stresem, emocjami - np. przed wyjazdem za [...]
[...] Pierwsze skojarzenie - osoba szczupła, o niskim bf’ie - inaczej będzie reagowała na taka sama ilość węglowodanów - lepiej! - niż jej najlepszy kolega - tyle że z większym poziomem tkanki tłuszczowej. Nawet, gdy wszystko będą robić tak samo - ćwiczyć,takie same suplementy spożywać - jednak na taką sama ilość węglowodanów reagować mogą (żeby nie [...]
kojot1414 - czyli mozna co najwyzej tylko glukoze firmy x z glukozą firmy y porownywac? daj pan spokoj z takimi wywodami. przeciez nie chodzi o sprawdzenie roznych wegli - i ich wplywu na poziom cukru we krwi Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-03-09 01:39:53
Prawie codziennie gości u mnie w jadłospisie rybka:łosoś//tuńczyk/makrela/pstrąg :) Nie czuję głodu kiedy trzymam się planu i nie miewam napadów, po prostu straciłam panowanie nad tym wszystkim po jednym dniu przedawkowania słodkiego :/ Poczytam o tych produktach regulujących poziom cukru we krwi, dziękuję wszystkim za odpowiedzi! :)
Stosowanie kreatyny przed trenigniem mija sie z celem, i tak nie wtloczy sie do miesni tak jak po treningu poniewaz poziom cukru we krwi jest w "normnie" dopiero po treningu/albo rano(po calej nocy nie jedzenia) biorac kreatyne z glukoza podwyzszamy go i tym samym wbija sie lepiej w miesnie. Moderator